Óravásárlása esetén el kell döntenie, hogy második órájának szánja az újat, egy meglévő mellé, vagy mindennapi használatra kívánja használni. Ez utóbbinál sok olyan tényező van, amit nem szabad figyelmen kívül hagynia és segíthet:


• Például, ha az órát mindig viseli, még munkavégzés közben is. Ilyenkor (fizikai munka esetén) érdemes elgondolkoznia azon, hogy milyen igénybevételnek lehet kitéve az óra munkája során (rázkódás, karcolás, elektromos gépeket, berendezéseket használ), vagy milyen stílusúnak kell megfelelnie. Ha például irodában tölti a nap túlnyomó részét, elegáns öltözetben, akkor ahhoz megfelelőt kell keresnie. Tehát szokásai, és öltözködési stílusa nagyban befolyásolja a megfelelő óra kiválasztását.


• Szokásai például, ha eltérőek a hétköznapok és a hétvége alatt és pénteki nap leveszi óráját és csak hétfő reggel akarja felvenni, legközelebb, akkor semmi esetre sem ajánlott férfiak esetében automata szerkezetes órára gondolni, hiszen ezen típusúak a mozgásból (viseletből) származó energiát alakítják át a működéshez szükséges energiává és bizony ebből kifolyólag a hétvége során az óra járástartaléka már nem biztos, hogy elégséges – hétfő reggelre, akár meg is állhat órája.


• Nőknél segít a választásban az ékszerviselet. Ha valaki az arany ékszert kedveli, akkor aranyszínű tokozású és csatos modellt, vagy bicolort (arany és fémszín kombinációja) érdemes választania.